stcrt-2009-4584-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Westelijke woongebieden’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Westelijke woongebieden’ met bijbehorende stukken met ingang van 2 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Franeker – Westelijke woongebieden’ geeft een planologisch-juridische regeling voor het gebied aan de noord en westkant van het centrum van Franeker. Het gebied wordt globaal begrensd door de Hertog van Saxenlaan, de Stadsgracht en de Kromme gracht aan de oostzijde, aan de zuidzijde door de huidige Harlingerweg en enkele woningen ten zuiden van de Harlingerweg (tegenover het gemeentehuis), aan de westzijde deels door de huidige Burgemeester J. Dijkstraweg (inclusief het benzinepompstation aan de Burgemeester J. Dijkstraweg) en deels door de Sjouke Helfrichstraat, Pim Mulierstraat en aan de noordzijde door de Sexbierumerweg.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft.

Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevr. M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380435).

Franeker, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven