stcrt-2009-4578-001.png Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 2 april tot en met woensdag 13 mei 2009 bij de balie van Burgerservice in de publiekshal van het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle, ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied.

    Het betreft een volledige herziening van het huidige bestemmingsplan dat in 1989 is vastgesteld. In het plan wordt de bestemmingsregeling geactualiseerd, waarbij met name de ontwikkelingsmogelijkheden van de land- en tuinbouwsector zijn vergroot. Verder wordt in het plan ook meer ruimte gegeven aan de bestaande burgerwoningen in het buitengebied. Het plangebied omvat het totale buitengebied van de gemeente Kapelle, dat wil zeggen zowel het landelijk gebied (met uitzondering van het gebied ten oosten van de jachthaven van Wemeldinge) als het buitendijksgebied van de Oosterschelde en de Westerschelde.

  • 2. een ontwerp van het bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge.

    Het nieuwe bestemmingsplan is een integrale herziening waarbij de 21 in het plangebied geldende bestemmingsplannen worden samengevoegd. In het bestemmingsplan ligt het accent op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik (met name wonen en daarop afgestemde voorzieningen) en het actualiseren van de bestemmingsregeling. Het plan omvat daarnaast tevens een aantal in- en uitbreidingslocaties waarop woningen en/of maatschappelijke voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. Het plangebied omvat naast de bestaande bebouwing van de woonkernen Kapelle en Biezelinge ook de uitbreidingswijken Overtieringe en Zuidhoek (fase I, II en III), de nieuwbouw aan de Oude Dijk en De Klinker, de Franse en Algemene begraafplaats en omgeving, het sportcomplex Groene Woud en de lintbebouwing aan de Dijkwelseweg.

De ontwerpbestemmingsplannen zijn tevens te raadplegen op de website van de gemeente www.kapelle.nl → bekendmakingen → bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent bovengenoemde ontwerpplannen kenbaar maken. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0113-333 110.

Kapelle, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven