stcrt-2009-4569-001.png (Gedeeltelijke) Goedkeuring bestemmingsplan Molenzoom

Inleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat gedeputeerde staten van Utrecht bij hun besluit van 17 maart 2009, nummer 2009INT236715, verzonden 18 maart 2009, grotendeels goedkeuring verleend hebben aan het bestemmingsplan Houten Centrum, dat door de gemeenteraad van Houten was vastgesteld op 15 juli 2008.

De Molenzoom is een gemengde bedrijfslocatie die zich bevindt langs de spoorlijn Utrecht–’s-Hertogenbosch. De kantoorlocatie strekt zich uit van het centrum van Houten tot aan de stadsontsluitingsweg De Koppeling. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard.

Onthouding van goedkeuring

Aan één planvoorschrift, namelijk artikel 14 lid 2, is goedkeuring onthouden. Het betreft een algemene wijzigingsbevoegdheid die onder meer bebouwing langs het spoor mogelijk zou maken binnen de Plaatsgebonden Risico-contour. Bebouwing binnen deze PR-contour is niet gewenst met het oog op externe veiligheidsrisico’s.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan met goedkeuringsbesluit ligt met ingang van donderdag 2 april 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang van het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Beroep

Wat betreft de goedgekeurde onderdelen kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • a. degenen die tijdig op grond van artikel 27, 1e of 2e lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend;

  • b. belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Tegen de onderdelen die van goedkeuring zijn onthouden, kan beroep worden ingesteld door een ieder.

Uw beroepschrift zendt u in tweevoud aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na verloop van voormelde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Het besluit treedt niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Meer info?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de mw. G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij is bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Houten, 1 april 2009

Naar boven