stcrt-2009-4509-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Waalkribben’, gemeente Beuningen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de waalkribben in de Waal. Om de veiligheid en aantrekkelijkheid van het Nederlandse rivierengebied ook voor de toekomst te garanderen, zijn er in Nederland tal van maatregelen nodig. Verlaging van de kribben in de Waal is één van deze maatregelen die het Rijk heeft gekozen om voor 2015 de veiligheidsdoelstelling te behalen. In het kader van de uitvoering van de Planologische Kernbeslissing ‘Ruimte voor de Rivier’ is Rijkswaterstaat bezig met de voorbereiding van de maatregelen betreffende de kribverlagingen in de Waal. De verlaging van de kribben moet leiden tot een betere doorstroming van het water door de Waal. Omdat in het huidige bestemmingsplan ‘Buitengebied’ werkzaamheden aan de kribben wordt verboden dient er een bestemmingsplanherziening plaats te vinden. Het plangebied betreft het gehele Waal traject van de gemeente Beuningen. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is dit ontwerp gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op verduidelijking van de toelichting, uitbreiding van het plangebied en het meer gedetailleerd weergeven van de bestemmingen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waalkribben’ ligt vanaf 2 april 2009 gedurende 6 weken, dus tot en met 13 mei 2009, ter inzage op de afdeling VROM van de gemeente Beuningen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan elke werkdag tijdens de openingstijden of op afspraak inzien. De openingstijden staan in de gemeentegids 2009 en op de internetpagina www.beuningen.nl, waar het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ook digitaal raadpleegbaar is.

Reactie

Gedurende de genoemde termijn van 6 weken kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het plan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit (het ontwerpplan) deze betrekking heeft. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer D. van der Coelen tel. 024-6780800. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vervolgprocedure

Na behandeling van eventuele zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan vast, waarna beroepsmogelijkheden openstaan bij de afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

Naar boven