stcrt-2009-4508-001.png Terinzagelegging ‘Ontwerp 2e uitwerkingsplan Rijnfront, 1e herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening ter inzage ligt. Het ontwerp van dit plan is gebaseerd op artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het betreft de reparatie van een gedeelte van het 2e uitwerkingsplan Rijnfront, dat bij besluit van Gedeputeerde Staten d.d. 8 oktober 2008 gedeeltelijk van goedkeuring is onthouden.

Het gebied van het 2e uitwerkingsplan wordt globaal begrensd door:

  • Het Rustenburgerpad aan de noordzijde,

  • de Oude Rijnsburgerweg aan de oostzijde,

  • de watergang ten noorden van het toekomstige landgoed aan de zuidzijde, en

  • de oever van de nieuw te graven Binnenrijn (waterloop parallel aan de Oude Rijn) aan de westzijde;

  • Daarnaast is het perceel Rhijnhofweg 10A in het plangebied opgenomen.

Het ontwerpuitwerkingsplan dat nu ter inzage ligt betreft dus een deel van het plangebied van het 2e uitwerkingsplan.

De reden dat het 2e uitwerkingsplan gedeeltelijk van goedkeuring werd onthouden, was dat naar de mening van de Provincie onvoldoende bescherming werd geboden aan mogelijk nog aanwezige archeologische waarden. Naderhand is uit onderzoek gebleken dat er in het gebied geen archeologische vondsten meer kunnen worden verwacht. Om die reden worden nu de gedeelten die in het 2e uitwerkingsplan van goedkeuring werden onthouden, opgenomen in het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening.

Voor wat bebouwings- en gebruiksmogelijkheden betreft, wijkt het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening niet af van het oorspronkelijke 2e uitwerkingsplan Rijnfront. De enige wijziging betreft het vervallen van de verplichting om een aanlegvergunning aan te vragen als werkzaamheden in de grond worden uitgevoerd.

Het ontwerp van het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening ligt met ingang van donderdag 2 april 2009 tot en met woensdag 13 mei ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 in Oegstgeest. Het plan kan worden ingezien op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Voor het inzien van het plan buiten deze tijden kan een afspraak worden gemaakt via het secretariaat van projectbureau Nieuw-Rhijngeest (071-51 91 865).

Binnen de termijn dat het plan ter inzage ligt kunnen zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, projectbureau Nieuw-Rhijngeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Bij het ontwerp van het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening zijn de volgende stukken ter informatie gevoegd:

  • het globale bestemmingsplan Rijnfront,

  • het 2e uitwerkingsplan Rijnfront,

  • het besluit van Gedeputeerde Staten om het 2e uitwerkingsplan Rijnfront gedeeltelijk van goedkeuring te onthouden, en

  • het verslag van het archeologisch onderzoek van de van goedkeuring onthouden locaties.

Tegen de stukken die ter informatie zijn gevoegd bij het 2e uitwerkingsplan 1e herziening Rijnfront kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

Naar boven