stcrt-2009-4501-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Leeuwstraat 88, Volkel’

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 19 februari 2009 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Leeuwstraat 88, Volkel’. In dit plan wordt het bestaande garagebedrijf positief bestemd en krijgt het de mogelijkheid een vervangende bedrijfsruimte te bouwen op het achterliggende binnenterrein, dat grenst aan de achtertuinen van woningen gelegen aan de Kloosterstraat, Leeuwstraat, Tijgerstraat en Hermelijnstraat te Volkel.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad besloten de volgende wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • de naam van de bestemming ‘Bedrijf’ is gewijzigd in de bestemming ‘Bedrijf-garagebedrijf’;

  • aan de bestemmingsomschrijving in artikel 3.1 van de regels is de mogelijkheid van het aanleggen van waterhuishoudkundige voorzieningen toegevoegd;

  • op de plankaart is binnen de bestemming ‘Bedrijf’ de functieaanduiding ‘ontsluiting’ toegevoegd. Aan artikel 3.1 van de regels is een extra lid toegevoegd, waarin is opgenomen dat de genoemde ontsluiting minimaal 4 meter breed moet zijn.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 2 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 19.30 uur ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl., onder Wonen en leven/projecten.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, voornoemd.

Uden, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van Uden,

de secretaris,

J.M. Smarius.

De burgemeester,

Y. Schram (loco).

Naar boven