stcrt-2009-4489-001.png Milieueffectrapportage volgens de Wet milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van Oirschot maakt bekend, gelet op artikel 7.8b lid 5 van de Wet milieubeheer, dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor het volgende bedrijf. De ondernemer heeft een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de m.e.r.-plicht ingediend. De activiteiten zijn beoordelingsplichtig volgens het Besluit milieueffectrapportage en de Wet milieubeheer.

Het gaat om het bedrijf van Maatschap Van der Meijden-Welvaarts, Langendonksedijk 1a in Oirschot. De aanvraag gaat over de uitbreiding en wijziging van een fokzeugenbedrijf aan de Langendonksedijk 1a, 5688 JS in Oirschot. In totaal worden 986 fokzeugen, 460 opfokzeugen, 2 dekberen, 3.264 gespeende biggen en hobbydieren gehouden. Binnen de inrichting wordt een nieuwe stal J gebouwd die voorzien wordt van een chemische luchtwasser. Ook zijn stal G en H, voor het huisvesten van 3.120 gespeende biggen en 420 guste- en dragende zeugen opnieuw meegenomen in de beoordeling. Op 10 maart 2009 ontvingen wij een aanmeldingsnotitie.

Het college heeft besloten dat voor de aanvraag om milieuvergunning geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan de aanvraag zonder opschortende voorwaarden worden voortgezet. Naar de mening van het college leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De relevante stukken liggen van donderdag 2 april 2009 tot donderdag 14 mei 2009 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Volgens artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Naar boven