stcrt-2009-4485-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’ met bijbehorende stukken (inclusief het ontwerpbesluit) met ingang van 2 april 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl\ruimtelijkeplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door:

  • in het noorden: de in Beneden Merwede gelegen gemeentegrens;

  • in het oosten: de oostelijke zijkant van de Kerkeplaat en het midden van de Kolenhaven;

  • in het zuiden: de noordzijde van de Merwedestraat en de Baanhoekweg;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrenzen van Luijten Verf VVZ (incl. de ontsluitingsweg), Muller b.v., Sita Recycling b.v. en van het terrein dat eigendom is van de projectontwikkelaar van het Oostpoortgebied.

In vervolg op het voorbereidingsbesluit is het ontwerpbestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’ opgesteld om ongewenste ontwikkelingen in het gebied tegen te gaan. Dit betreft het voorkomen van de vestiging van:

  • risico-gevoelige activiteiten binnen een zone langs de N3; en

  • risicorelevante bedrijven in het gehele gebied.

In het ontwerpbestemmingsplan is verder zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande functie (bedrijventerrein) en eveneens van de bestaande bebouwingsmogelijkheden. Op de hoek Kerkeplaat/Baanhoekweg is een wegrestaurant mogelijk gemaakt.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gebied Oostpoort e.o.’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk (6 mei 2009) een telefonische afspraak te worden gemaakt, tel. (078) 6396700.

Dordrecht, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven