stcrt-2009-4432-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Uitweg

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend, dat Gedeputeerde Staten van Utrecht bij besluit van 17 maart 2009, kenmerk 2009INT235560, goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan ‘Uitweg’, vastgesteld door de gemeenteraad op 23 september 2008.

Het bestemmingsplan ‘Uitweg’ heeft betrekking op de kern Uitweg. In het plangebied wordt agrarische bebouwing afgewisseld met woonbebouwing. Het bestemmingsplan is consoliderend en betreft een actualisatie van voorgaande bestemmingsplannen. De karakteristieke waarden van het plangebied worden qua beeld en bebouwing beschermd. Tevens is het plan voorzien van de nodige flexibiliteit om gewenste ontwikkelingen mogelijk te maken. Het conserverende karakter van het bestemmingsplan bestaat onder andere uit het veiligstellen van het oude dorpsgezicht en het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken met ingang van 2 april 2009 gedurende een periode van 6 weken (tot en met 13 mei 2009) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden en op dinsdag buiten de werkuren tot 20.00 uur kan worden ingezien. Hiervoor kan een aparte afspraak worden gemaakt op telefoonnummer 0348-559911.

Beroep

Gedurende deze termijn van 6 weken kan tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten kenbaar te maken;

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende de termijn van terinzagelegging naast het indienen van beroep tevens bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Indien dat het geval is, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Lopik, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven