Wijziging Besluit mandaat afgifte, opschorting en intrekking vaarbewijzen, Rijnpatenten en radarpatenten 2006

11 maart 2009

Nr. VENW/IVW-2009/1146

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 10:3 en 10:4, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 16, zesde lid van de Binnenschepenwet;

Gezien de instemming van de gemandateerde d.d. 19 februari 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, afgifte, opschorting en intrekking vaarbewijzen, Rijnpatenten en Radarpatenten 2006 wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2

De voorzitter van Stichting Vamex te Den Haag wordt mandaat verleend ten aanzien van de afgifte van het klein vaarbewijs.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2009.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Mededeling

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen dit besluit door binnen zes weken na de dag van dagtekening van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Inspecteur-Generaal Verkeer en Waterstaat, t.a.v. Toezicht beheereenheid, unit Juridische Zaken, Postbus 90653 LR, Den Haag.

TOELICHTING

Met de onderhavige wijziging van het Besluit mandaat, afgifte, opschorting en intrekking vaarbewijzen, Rijnpatenten en radarpatenten 2006 wordt aan de Stichting VAMEX de bevoegdheid verleend om namens de minister van Verkeer en Waterstaat op grond van de Binnenschepenwet klein vaarbewijzen en het groot pleziervaartbewijs af te geven.

Gelijktijdig vervalt door deze wijziging het aan de hoofddirecteur van Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB verleende mandaat ten aanzien van het afgeven van het klein vaarbewijs.

Overeenkomstig artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht heeft de Stichting Vamex het aan haar verleende mandaat aanvaard. Daartoe is door de inspecteur-generaal met de Stichting Vamex een overeenkomst afgesloten, waarin een nadere uitwerking is gegeven van de wijze waarop het mandaat moet worden uitgeoefend.

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven