stcrt-2009-4350-001.png Bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken ingevolge het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 20 maart 2009, nr. 2008-017951, goedkeuring hebben verleend aan bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’, vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 25 september 2008.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 3 april 2009 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de afdeling Stadsontwikkeling, Stadskantoor, Ridderstraat 250.

Het goedgekeurde bestemmingsplan is ook te raadplegen op de gemeentelijke website.

Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld, echter alleen door degenen die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te brengen.

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van zes weken worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Instellen van beroep leidt niet automatisch tot uitstel van deze inwerkingtreding. Daartoe dient tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te worden ingediend. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek.

Toelichting bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’ houdt het volgende in.

De actualisering van bestemmingsplan ‘Binnenstad’ heeft de hoogste prioriteit. De voorbereiding van een integraal bestemmingsplan, waarin alle aspecten meegewogen moeten worden, neemt echter de nodige tijd in beslag.

Ter wille van de tijdsdruk van verschillende ontwikkelingen is het wenselijk gebleken om voor het betreffende gebied een zogenaamd parapluplan op te stellen. In een parapluplan wordt een op het beschermd stadsgezicht toegesneden beschermingsregeling in de planvoorschriften opgenomen die van toepassing is op de vier vigerende bestemmingsplannen binnen het aangewezen beschermd stadsgezicht.

Naar boven