stcrt-2009-4328-001.png Aanwijzing plangebied ‘Woon- en Recreatiegebied Franeker Zuid’ (artikel 2 juncto 5 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad bij besluit van 2 april 2009 diverse percelen die gelegen zijn in het plangebied ‘Woon- en Recreatiegebied Franeker Zuid’ heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen in het plangebied ‘Woon- en Recreatiegebied Franeker Zuid’ zijn, globaal aangegeven, gelegen aan de zuidzijde van Franeker en de percelen worden globaal omsloten door het Hitzumerbinnenpad, de Tzummervaart, de Tzummerweg en de Parallelweg. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemming zoals deze zijn opgenomen in het raadsvoorstel. De percelen zijn nader aangegeven op het bij het besluit behorend kadastraal overzicht en op de lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 2 april 2009 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 3 april 2009, te weten op 4 april 2009, en geldt voor een termijn van drie jaren.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied ‘Woon- en Recreatiegebied Franeker Zuid’ als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Franekeradeel te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen tegen dit besluit tot aanwijzing. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot aanwijzing, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Leeuwarden te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en het kadastraal overzicht) liggen gedurende de bovengenoemde periode tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Economische Ontwikkeling en Vastgoed van het Kantoor Gemeente Franekeradeel (Harlingerweg 18 te Franeker). De openingstijden van het Kantoor Gemeente Franekeradeel zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur en woensdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Buiten deze openingstijden is inzage mogelijk na telefonische afspraak met de heer D. Wolbers (telefoonnummer 0517-380178).

Franeker, 3 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven