Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 26 februari 2009, nr. AV/AR/2009/4590, tot vaststelling van gewijzigde verlengingsformulieren beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikelen 5, tweede lid, van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 en 6, tweede lid, van de Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage 4 als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 wordt vervangen door de bij deze beleidsregel behorende bijlage 4.

ARTIKEL II

Bijlage 4 als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van de Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 wordt vervangen door de bij deze beleidsregel behorende bijlage 4.

ARTIKEL III

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin hij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 23 februari 2009.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst, met uitzondering van de bijlagen, bedoeld in de artikelen I en II, die ter inzage worden gelegd in de bibliotheek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tevens worden geplaatst op de website van voornoemd ministerie (www.szw.nl).

Haag, 26 februari 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Het is wenselijk dat bij een verzoek om verlenging van werktijdverkorting op grond van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 of de Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 meer nadrukkelijk wordt gerapporteerd over de voortgang met betrekking tot de inspanningsverplichtingen betreffende scholing en detachering, bedoeld in genoemde beleidsregels. Om die reden zijn de verlengingsformulieren enigszins aangepast. De (gewijzigde) verlengingsformulieren zijn te vinden op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (www.szw.nl) en zijn ter inzage gelegd in de bibliotheek van voornoemd ministerie. De gewijzigde verlengingsformulieren moeten vanaf 23 februari 2009 voor beide beleidsregels worden gebruikt.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven