stcrt-2009-3588-001.png Bestemmingsplan Westerkoog goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 3 maart 2009, nummer 2009-615, het bestemmingsplan Westerkoog goedgekeurd. Het bestemmingsplan is bij besluit van  augustus 2008, regnr. 2008/47, door de gemeenteraad van Zaanstad vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied ‘Westerkoog’. Het plangebied kent de volgende globale begrenzing:

  • in het noorden de (omgelegde) Guisweg en de Coentunnelweg (A8);

  • aan de oostzijde de spoorlijn Amsterdam–Alkmaar;

  • in het zuiden de Mallegatsloot;

  • in het westen grenst het plangebied aan het Westzijderveld.

De busbrug tussen de wijken Westerkoog en Westerwatering, ‘De Binding’, valt buiten het plangebied, daarvoor wordt een aparte procedure gevoerd.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan is om een eigentijds planologisch/juridisch kader te bieden voor het behouden en versterken van de woonfunctie en het beschermen van het woon- en leefmilieu in het gebied.

Inzage

Ingevolge het bepaalde in artikel 28 van de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan vanaf donderdag 19 maart 2009 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 29 april 2009 ter inzage op de onderstaande adressen:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk;

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen van het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam.

Openingstijden: maandag−woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bedenkingen hebben ingediend bij gedeputeerde staten van Noord-Holland, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Schorsing

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken het besluit van gedeputeerde staten te schorsen. Verzoekschriften moeten worden gezonden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Zaandijk, 18 maart 2009

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven