Wijziging Beleidsregels Actief Bodembeheer Maas en Beleidsregels Actief Bodembeheer Rijntakken

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Aanleiding

De Beleidsregels Actief Bodembeheer Maas en de Beleidsregels Actief Bodembeheer Rijntakken zijn begin 2003 vastgesteld door de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en provinciale staten van de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Limburg en Utrecht (Stcrt. 111, p. 13). De beleidsregels hebben betrekking op de toepassing van bevoegdheden krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren, de Wet milieubeheer en de Wet bodembescherming en hebben betrekking op het verzet van grond en bagger in de Maas en de Rijntakken. De beleidsregels worden thans, voor zover zij zijn vastgesteld door de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, ingetrokken in verband met wijzigingen in de regelgeving. Deze wijzigingen betreffen de inwerkingtreding van het Besluit bodemkwaliteit op 1 januari 2008 en de daarmee gepaard gaande intrekking van het Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterbescherming, en de wijziging van de Wet bodembescherming met ingang van 1 januari 2006.

Korte weergave van het besluit

Van de Beleidsregels Actief Bodembeheer Maas en de Beleidsregels Actief Bodembeheer Rijntakken komen de beleidsregels 2.1 tot en met 2.6 (Wet verontreiniging oppervlaktewateren), 4.1, voor zover deze betrekking heeft op de waterbodem, en 4.2 tot en met 4.4 (Wet bodembescherming) te vervallen.

Vaststelling

Het besluit is vastgesteld op 18 februari 2009 (nr. CEND/HDJZ-2009/173 sector WAT) en werkt terug tot 1 februari 2009.

Tegen het besluit staat ingevolge artikel 8:2, onder a, van de Algemene wet bestuursrecht geen beroep open.

Het besluit is, voor zover relevant, gebaseerd op artikel 1, eerste en derde lid, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en op artikel 63a van de Wet bodembescherming.

Exemplaren van het besluit

Het besluit tot wijziging van de Beleidsregels Actief Bodembeheer Maas en Beleidsregels Actief Bodembeheer Rijntakken inclusief toelichting is, zowel op papier als digitaal, op te vragen bij:

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Tel. 088-797 11 11

Fax. 088-797 18 99

Contactpersoon: E. Bruinsma

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de volgende contactpersoon:

  • E. Bruinsma, 088-797 13 02

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven