stcrt-2009-3455-001.png Ontwerpbestemmingsplannen Gemeente Den Haag

Om te voldoen aan de verplichting uit de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro), om voor het gehele gemeentelijke grondgebied te beschikken over actuele bestemmingsplannen zijn de onderstaande bestemmingsplannen opgesteld.

De feitelijke, ruimtelijke en functionele situatie wordt vastgelegd. Dit vormt een waarborg voor – waar nodig het behoud van het beschermde stadsgezicht – en schept een juridisch-planologisch kader daar waar thans geen bestemmingsplan van toepassing is.

Beleid en ontwikkelingen waarover besluitvorming heeft plaatsgevonden worden meegenomen. Nieuwe ontwikkelingen die aansluiten op de Structuurvisie Den Haag 2020 worden gefaciliteerd. Aan bewoners en gebruikers wordt voldoende vrijheid in het gebruik van hun wijk geboden: functies zijn uitwisselbaar en het plan biedt eigenaren uitbreidingsmogelijkheden.

Ontwerpbestemmingsplan en begrenzing

  • a. Bezuidenhout-Noord

    Het plangebied wordt globaal begrensd door de Prins Clauslaan, Bezuidenhoutseweg, Cornelis Houtmanstraat en Theresiastraat.

  • b. Bezuidenhoutseweg 30 t/m 216

    Het plangebied omvat de gronden en de bebouwing tussen de Bezuidenhoutseweg en het Haagse Bos vanaf het Ministerie van Economische Zaken tot aan de Laan van Nieuw Oost Indië.

  • c. Duttendel

    Het plangebied wordt globaal begrensd door de Plesmanweg, Badhuisweg, Pompstationsweg, Van Alkemadelaan en het Hubertuspark.

  • d. Fruitweg e.o.

    Het plangebied wordt globaal begrensd door de Groenteweg, de Parallelweg, de spoorlijn Den Haag–Rotterdam, de woonwagenlocatie aan de Viaductweg, Laakkanaal, Fruitweg, Troelstrakade en de achterzijde van de woningen aan de Marktweg. De woonwagenlocaties aan de Viaductweg en de Energiestraat vallen buiten het plangebied.

  • e. Laakwijk-Schipperskwartier

    Het plangebied wordt begrensd door de Laakhaven, Rijswijkseweg en het spoorwegtracé tussen Delft en Den Haag aan de noordzijde, Trekvliet aan de oostzijde, de grens met gemeente Rijswijk (de Broeksloot) aan de zuidzijde en de Van Zeggelenlaan aan de westzijde.

  • f. Malieveld

    Het plangebied wordt begrensd door de Boorlaan, Koningskade, Boslaan en de activiteitenstrook met skatebaan en poffertjesrestaurant.

  • g. Oostduinen

    Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens Den Haag–Wassenaar, de terreinen van de Alexander kazerne, Van Alkemadelaan, Zwolsestraat, Harstenhoekweg, Groningsestraat, Hoornse Hop, tramkeerlus ‘Zwarte Pad’ en het strand.

  • h. Regentesse-/Valkenboskwartier-Zuid, 8e herz. (De Verademing e.o.)

    Het plangebied wordt globaal begrensd door Zamenhofstraat, Loosduinseweg, Gaslaan, Newtonstraat, Kepplerplein, Van Bylandtstraat, achterzijde van de woningen aan de Weimerstraat, Suezkade, De Constant Rebequestraat, Joseph Ledelstraat, Kleine Veerkade, Bautersemstraat en Noord West Buitensingel.

  • i. Seinpostduin 2009

    Het plangebied wordt begrensd door de Scheveningseslag, Dirk Hoogenraadstraat, Gevers Deynootweg, Wassenaarsestraat, Schuitenweg en Zeekant.

  • j. Spui

    Het plangebied betreft het weggedeelte van het Spui globaal tussen de Gedempte Gracht en het Groenewegje en wordt in het noorden begrensd door de bestemmingsplannen Spuikwartier en Rivierenbuurt en in het zuiden door de bestemmingsplannen Spuimarkt en Het Oude Centrum.

  • k. Westeinde e.o.

    Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Noordwal, aan de oostgrens door de Torenstraat en de Jan Hendrikstraat, aan de zuidzijde door de Prinsegracht en aan de westzijde door de Lijnbaan en de Noordwest-Buitensingel. Het water van de singelgrachten is in het plan opgenomen.

  • l. Zeeheldenkwartier 2009

    Het plangebied wordt globaal begrensd door de Laan van Meerdervoort, Carnegielaan tot aan het Vredespaleis, perceelsgrenzen achterzijden van de bebouwingsstrook tussen de Laan van Meerdervoort en het Vredespaleis, Anna Paulownastraat, Scheveningseweg, Zeestraat, Kortenaerkade, Piet Heinplein, Toussaintkade, Veenkade, Koningin Emmaplein en Waldeck Pyrmontkade. De bebouwingsstrook tussen de Laan van Meerdervoort en het Vredespaleis is onderdeel van het bestemmingsplan, het terrein van het Vredespaleis zelf niet.

  • m. Zuiderpark

    Het plangebied wordt begrensd door de Loevesteinlaan, Vreeswijkstraat, Soestdijksekade, Moerweg en Melis Stokelaan.

Terinzagelegging

De ontwerpbestemmingsplannen liggen van 13 maart t/m 23 april 2009 ter inzage bij het Gemeentelijk ContactCentrum, Spui 70 (ma. t/m wo. en vr. van 09.00 tot 16.00 uur en do. van 09.00 tot 20.00 uur) en de stadsdeelkantoren Escamp, Genemuidenstraat 208 (d, m), Haagse Hout, Loudonstraat 95 (a, b, f), Laak, Slachthuisplein 25 (e), Scheveningen, Scheveningseweg 303 (c, g, i), Segbroek, Fahrenheitstraat 190 (h), (DSO-balie elke werkdag van 08.15 tot 14.00 uur; ná 14.00 uur uitsluitend op afspraak: telefoon 070-353 5947 (d, m), 5841 (a, b, f), 7725 (e), 5642 (c, g, i) en 5747 (h).

De bestemmingsplannen zijn ook in te zien op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen.

Indienen van zienswijze

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19157, 2500 CD Den Haag.

Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: (070) 353 5097 (a), 4397 (b, f), 4848 (c, g, h), 4276 (d, j, l), 5818 (e, k) en 4356 (i, m).

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomsten

Op maandag 23 maart 2009 (van 17.00 tot 19.00 uur), wordt voor het plan genoemd onder d in het Stadhuis, Spui 70 (kamer B01.14) alhier, een informatie/-inloopbijeenkomst gehouden.

Op dinsdag 24 maart 2009 (van 17.00 tot 19.00 uur), wordt voor het plan genoemd onder l in het Stadhuis, (kamer B01.12) een Informatie-/inloopbijeenkomst gehouden.

Naar boven