stcrt-2009-3438-001.png Vaststelling bestemmingsplan Boswijk

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 februari 2009 het bestemmingsplan Boswijk heeft vastgesteld.

Het gebied van dit bestemmingsplan is gelegen tussen de Lindelaan, Zuigerplasdreef, Geldersedreef, Oostranddreef en Kustendreef.

Met het bestemmingsplan Boswijk worden de nu geldende bestemmingsplannen voor de wijken Archipel, Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Wold, Kamp, Griend, Horst en Zoom herzien. Dit plan heeft een conserverend karakter en heeft tot doel de bestaande situatie juridisch vast te leggen door middel van bestemmingsregelingen op maat. Binnen bepaalde marges is uitbreiding van bebouwing mogelijk, bijvoorbeeld het bouwen van bijgebouwen bij woningen of het uitbreiden van schoolgebouwen.

Het raadsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden op 16 maart 2009 in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis, voor een ieder ter inzage gelegd. Het Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Een belanghebbende kan van 17 maart 2009 tot en met 27 april 2009 beroep instellen tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep.

Het raadsbesluit is voorbereid met toepassing van de openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarom kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij in het kader van deze procedure geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt (28 april 2009). Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Indien een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven