stcrt-2009-3425-001.png Ontwerpbestemmingsplan Rioolwaterzuivering Soerendonk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening, gedurende een termijn van 6 weken ingaande op 12 maart 2009 tot en met 22 april het ontwerpbestemmingsplan Rioolwaterzuivering Soerendonk voor eenieder ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. Tevens is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website: www.cranendonck.nl.

De rioolzuivering ligt in het stroomgebied van de Buulder Aa. De Buulder Aa is een zogenoemde natuurparel met een hoge kwaliteitsdoelstelling en het streven naar een natuurgerichte waterhuishouding. Omdat de rioolzuivering loost op de natuurparel de Buulder Aa heeft het waterschap besloten het zuiveringswater voorafgaand aan de lozing om te vormen tot ‘natuurwater’. De noodzaak hiervoor is dat water dat de zuivering verlaat als proceswater, nog geen ecologische kwaliteit heeft. Bij deze omvorming moet het effluent van de rioolwaterzuivering zodanig worden verrijkt dat het zonder problemen kan worden opgenomen in het ontvangende watersysteem van de Buulder Aa. Dit vindt plaats in de waterharmonica.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij de balie van het gemeentehuis.

Naar boven