stcrt-2009-3416-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘De Run 2008’

Burgemeester en wethouders van Veldhoven maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 17 februari 2009, nummer 1437587/1504111, gedeeltelijk goedkeuring hebben verleend aan het volgende bestemmingsplan:

Naam

Omschrijving

Bestemmingsplan ‘De Run 2008’

Het plan voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader voor het bedrijventerrein De Run.

 

Het plangebied is onder te verdelen in de volgende deelgebieden:

 

De Run 1000, De Run 2000, De Run 3000, De Run 4000 (excl. Máxima Medisch Centrum), De Run 5000, De Run 6000 (excl. ASML), De Run 6800, De Run 7000, De Run 8000, Verlengde Plank, Gemeentewerf.

  
 

Goedkeuring wordt onthouden aan de volgende plangedeelten:

 

A.

ten aanzien van de plankaart, het met blauwe lijnen aangegeven plangedeelte;

 

voor het plandeel waaraan wegens het ontbreken van archeologische bescherming goedkeuring wordt onthouden, nl. een deel van De Run 3000 dat blauw omlijnd is aangegeven, verklaart de provincie het aanlegvergunningenstelsel van artikel 17 van toepassing.

 

B.

ten aanzien van de planvoorschriften, de volgende bepalingen:

 

artikel 9, lid 9.2 sub b, 2e gedachtestreepje, zinsnede ‘1 en’ voor wat betreft de op de plankaart als ‘woonwerkgebied’ aangemerkte plandelen.

 

artikel 9, lid 9.2 sub k, 2e gedachtestreepje.

 

artikel 14 (en impliciet artikel 14, lid 14.2.3.).

 

artikel 17, lid 17.4, sub a t/m d; hiervoor stellen wij het navolgende in de plaats:

 

a.

het ophogen of verlagen van de bodem of het afgraven van gronden, waarvoor geen ontgrondingsvergunning is vereist en waartoe ook het zogenaamde ‘kilveren’ (geleidelijk afgraven of afvlakken in de loop der tijd) en natuurontwikkeling (verschralen van de grond door het verwijderen van de bouwvoor) wordt gerekend;

 

b.

het uitvoeren van grondbewerkingen dieper dan de bouwvoor en in gebieden met es- of plaggendekken 0,30 m, waartoe ook gerekend wordt woelen, mengen, diepploegen, egaliseren, aanleggen van drainage en ontginnen;

 

c.

het omzetten van grasland in bouwland;

 

d.

het rooien van bos of boomgaard, waarbij de stobben worden verwijderd;

 

e.

het aanleggen van bos of boomgaard;

 

f.

het verlagen van het waterpeil;

 

g.

het aanleggen, verbreden of verharden van wegen, of parkeergelegenheden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen;

 

h.

het aanleggen van ondergrondse transport-, energie, telecommunicatie-, of andere leidingen en de daarmee verband houdende constructies;

 

i.

het aanbrengen van constructies, die verband houden met bovengrondse leidingen;

 

j.

het graven, verbreden en dempen van sloten, vijvers en andere wateren;

 

k.

alle overige bodemverstorende werkzaamheden die de archeologische waarden in het terrein kunnen aantasten en die niet worden gerekend tot het normale gebruik van het terrein.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 20 maart 2009 tot en met 30 april 2009 voor iedereen ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis.

Het plan is ook te raadplegen via de website www.veldhoven.nl/bouwen/wonen/bestemmingsplannen.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door degene, die zich tijdig op grond van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan een ieder hiertegen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van terinzagelegging te worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Tevens kan dan over het besluit van Gedeputeerde Staten een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Veldhoven, 18 maart 2009

Naar boven