Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 25 februari 2009, nr. AV/AR/2009/4595, tot tijdelijke continuering van de Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 8, derde lid, van het Buitengewoon besluit Arbeidsverhoudingen 1945;

Besluit:

ARTIKEL I

De Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 worden als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, vierde en vijfde lid, vervalt.

B

In artikel 6, eerste lid, wordt ‘1 maart 2009’ vervangen door: 21 maart 2009.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 25 februari 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Het kabinet verkent op dit moment de mogelijkheden van een sociaal akkoord met sociale partners over maatregelen om de gevolgen van de kredietcrisis voor de arbeidsmarkt op te vangen en tegen te gaan. Vervangende maatregelen voor de wtv-regeling, zoals genoemd in de toelichting bij de Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008, kunnen hier onderdeel van uitmaken. Het ligt om die reden thans niet voor de hand de huidige Verlengde bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 met ingang van 1 maart 2009 te laten vervallen. Daarom zijn genoemde beleidsregels nog voor een beperkte periode verlengd. Genoemde beleidsregels zullen worden ingetrokken zodra vervangende maatregelen tot stand zijn gebracht. Niet uitgesloten is dat dit al voor 21 maart 2009 zal plaatsvinden. Vanwege de beperkte verlenging van de beleidsregels komt het plafond van 319.000 uren te vervallen.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven