Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 4 februari 2009, nr. PO/FenV/92595, houdende wijziging van de Regeling vaststelling bedragen materiële instandhouding basisonderwijs, (v)so en samenwerkingsverband 2009

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op de artikelen 113, vierde lid, 115 en 118, vierde lid, van de Wet op het primair onderwijs en de artikelen 111, vierde lid en 113, tweede lid, van de Wet op de expertisecentra en artikel B18 van het Besluit trekkende bevolking WPO;

Besluit:

ARTIKEL I

In de Regeling vaststelling bedragen materiële instandhouding basisonderwijs, (v)so en samenwerkingsverband 2009 wordt in bijlage 2, tabel b, in de categorie alle onderwijssoorten ‘€ 10.634,22’ vervangen door: € 11.246,20.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

In de Regeling vaststelling bedragen materiële instandhouding basisonderwijs, (v)so en samenwerkingsverband 2009 is een storende fout geslopen.

Met ingang van het jaar 2009 dienen de administratiekantoren over de in rekening gebrachte kosten die worden gemaakt voor administratie, btw te betalen. Omdat deze extra kosten zullen worden doorberekend naar de scholen is in het programma van eisen administratie, beheer en bestuur, het totaal bedrag voor administratie daarom met € 8,9 miljoen verhoogd.

Bij het bedrag per school voor het (v)so is de aanpassing die dit tot gevolg had moeten hebben ten onrechte niet gebeurd.

Bij deze regeling is de verhoging alsnog toegepast waardoor het totale bedrag per school voor de leerlingafhankelijke programma’s van eisen, is gewijzigd.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

Naar boven