Kennisgeving aanvraag vergunning Akzo Nobel Salt te Delfzijl

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 17-11-2008 is een aanvraag ontvangen van Akzo Nobel Salt te Delfzijl, om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het veranderen en in werking hebben van de Inrichting Ondergrondse Aardgasbuffer Zuidwending, gelegen in het gebied tussen de lintvormige woonbebouwing van Zuidwending en Ommelanderwijk in de gemeente Veendam.

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het uitbreiden van de lopende activiteiten (fase I) van het project met het uitlogen van zes cavernes (fase II).

De voorgenomen activiteit omvat:

  • het bouwen en bedrijven van installaties op nieuwe putlocaties voor het winnen van zout (= uitlogen) op zodanige wijze dat daardoor geschikte ondergrondse ruimen voor gasopslag ontstaan;

  • het doortrekken van (water-, pekel- en stikstof-)veldleidingen naar de nieuwe putlocaties, toegangswegen en bijbehorende voorzieningen.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

De ontwerpbeschikking en de andere relevante stukken liggen met ingang van 25-02-2009 totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld ter inzage in de Gemeentewinkel, Beneden Oosterdiep II-04 te Veendam (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur; buiten kantooruren op afspraak, telefoon 0598-65 22 22).

Tot en met 08-04-2009 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbeschikking schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie en Telecom, Directie Energiemarkt

t.a.v. ing. M. Mezger

telefoon 070-379 79 99

Postbus 20101

2500 EC DEN HAAG.

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot ing. M. Mezger.

Naar boven