Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 7 februari 2009, nr. WJZ/9023300, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Raad voor Microfinanciering in Nederland in verband met de verlenging van de werkingsduur

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 8, tweede lid, van het Instellingsbesluit Raad voor Microfinanciering in Nederland komt te luiden:

  • 2. Dit besluit vervalt met ingang van 1 juli 2011.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 februari 2009

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

F. Heemskerk.

TOELICHTING

De Raad voor Microfinanciering in Nederland (hierna: de Raad) heeft in oktober 2007 een advies uitgebracht over de aanpak van microfinanciering in Nederland. Op basis van dit advies heb ik een aantal maatregelen genomen om de beschikbaarheid van microfinanciering in Nederland te verbeteren. Een aantal van die maatregelen heeft een pilot karakter; bij de evaluatie daarvan acht ik het oordeel van de Raad van veel belang. Daarnaast kan de Raad de komende jaren nog een belangrijke rol spelen bij het uitrollen van microfinanciering in Nederland. Daarom wordt bij dit besluit de instellingsduur van de Raad verlengd tot 1 juli 2011.

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

F. Heemskerk.

Naar boven