Regeling van 22 oktober 2008, nr. BPR2008/N58862 tot vaststelling formulier gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens;

Besluit:

Artikel 1

Het formulier, vermeld in de bijlage bij dit besluit, is een formulier als bedoeld in de artikelen 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 november 2008.

Den Haag, 22 oktober 2008

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

voor deze:

de Directeur Agentschap Basisadministratie, Persoonsgegevens en Reisdocumenten,

G. Rutgers.

BIJLAGE

Bijlage bij de regeling van 22 oktober 2008, nr. BPR2008/N58862

TOELICHTING

Het autorisatie-aanvraagformulier is het formulier dat binnen het stelsel van de gemeentelijke basisadministraties (GBA) gebruikt wordt om bij de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een verzoek in te dienen om op systematische wijze persoonsgegevens verstrekt te krijgen uit de GBA.

Het autorisatie-aanvraagformulier is tevens het formulier waarmee wordt verzocht om toestemming tot aansluiting op het netwerk, zoals bedoeld in artikel 17 van de Wet GBA.

Ingevolge artikel 48, 66 en 68f van het Besluit gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens is het autoristie-aanvraagformulier een formulier dat wordt vastgesteld door de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In het GBA-stelsel zijn door de gemeenten basisadministraties ingericht waarin persoonsgegevens van ingeschrevenen van de betreffende gemeenten in de vorm van persoonslijsten zijn opgeslagen. Daarnaast kent het GBA-stelsel ook een centrale database, de verstrekkingsvoorziening (GBA-V), waarin een kopie van de persoonslijsten uit alle gemeentelijke basisadministraties is opgenomen. Organisaties die hiervoor in aanmerking komen kunnen op geautomatiseerde wijze persoonsgegevens verkrijgen over het GBA-netwerk uit de afzonderlijke gemeentelijke basisadministraties of online vanuit de GBA-V (GBA-V Online-LO-3 Adhoc service).

Voor de systematische gegevensverstrekking uit de GBA-V is een nieuw autorisatieaanvraag-formulier ontwikkeld. In onderhavig besluit wordt vastgesteld dat organisaties met behulp van dit formulier kunnen verzoeken om systematische gegevensverstrekking uit de GBA-V.

Naar boven