Wijziging beleidsregels WSW 2008

Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Gelet op artikel 3 van het Besluit uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken;

Besluit:

ARTIKEL I

De beleidsregels WSW 2008 worden als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. De deskundigen, bedoeld in het derde lid, voldoen aan de volgende opleidings- en ervaringseisen:

    • a. een arbeidsdeskundige is in het bezit van een getuigschrift arbeidsdeskundige van een op grond van de Wet op het onderwijs en wetenschappelijk onderzoek erkende instelling en beschikt over kennis en ervaring in de proces- en arbeodsanalyse;

    • b. een arts is ingeschreven in het register van sociaal geneeskundigen, tak arbeids- en bedrijfsgeneeskunde, dan wel tak verzekeringsgeneeskunde of het register sociale geneeskunde, hoofdstroom arbeid en gezondheid, van de Sociaal-Geneeskundige Registratiecommissie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Geneeskunst;

    • c. een psycholoog staat ingeschreven als Psycholoog NIP in het register van het Nederlands Instituut van Psychologen, dan wel als gezondheidszorgpsycholoog in het register, bedoeld in artikel 3 van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg, en beschikt over kennis en ervaring op het gebied van psychodiagnostiek.

B

Artikel 2, zesde lid, komt te luiden:

  • 6. Indien de aanvrager niet of onvoldoende medewerking verleent aan het onderzoek, kan UWV daaraan gevolgen verbinden bij de beslissing omtrent het verzoek tot (her)indicatie.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 5 februari 2009

Voorzitter Raad van Bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

TOELICHTING

Met het Besluit aanpassing van regelingen van CWI in verband met de samenvoeging van CWI met UWV (Stcrt. 2008, nr. 1837, 12 december 2008) zijn de Beleidsregels WSW 2008 gewijzigd. Abusievelijk is daarbij artikel 2, vierde lid, gewijzigd in plaats van artikel 2, zesde lid. Met dit besluit wordt deze fout rechtgezet.

De wijziging van artikel 2, zesde lid, ziet op het repareren van een onvolkomenheid in de beleidsregels. In artikel 2, vierde lid, van beleidsregels wordt aan de aanvrager de verplichting opgelegd om medewerking te verlenen aan het onderzoek. Het opleggen van een verplichting past echter niet in het karakter van beleidsregels. Daarom wordt de verplichting vervangen in de bevoegdheid voor UWV om, indien aanvrager niet of onvoldoende medewerking verleent aan het onderzoek, daaraan gevolgen verbinden bij de beslissing omtrent het verzoek tot (her)indicatie.

Voorzitter Raad van Bestuur UWV,

J.M. Linthorst.

Naar boven