Bekendmaking politieregio Rotterdam-Rijnmond

De korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk, gelet op de artikelen 170 en 171 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) en gelet op de bepalingen gesteld in de Algemene wet bestuursrecht (AWB) en het Besluit wegslepen van voertuigen (Besluit), aan hem mandaat heeft verleend voor:

  • 1. het toepassen van bestuursdwang door op de weg staande voertuigen over te brengen en in bewaring te stellen (artikel 170, eerste lid WVW),

  • 2. het in een daartoe aangelegd register aantekening te houden van de gevallen waarin de onder 1 bedoelde bevoegdheid wordt uitgeoefend,

  • 3. het opmaken van proces-verbaal krachtens artikel 5:29, tweede lid AWB en artikel 5 en verder van het Besluit,

  • 4. het bekendmaken van de beschikking tot toepassing van bestuursdwang (artikel 170, eerste lid en artikel 171 WVW),

  • 5. het innen van de kosten, verbonden aan de toepassing van bestuursdwang.

In het mandaatbesluit wordt daarbij tevens de mogelijkheid gegeven tot het verlenen van ondermandaat.

Bij besluit van 11 november 2008 heeft de korpschef de diverse bevoegdheden via ondermandaat opgedragen aan politieambtenaren met opsporingsbevoegdheid respectievelijk de manager van het Facilitair Bedrijf en de door hem aan te wijzen ambtenaren. De verdeling van bevoegdheden is, kort gezegd, als volgt:

De politieambtenaren met opsporingsbevoegdheid krijgen de bevoegdheid genoemd onder 1 en 3. De manager van het Facilitair Bedrijf alsmede de door hem aan te wijzen ambtenaren krijgen de bevoegdheid genoemd onder 2, 3, 4 en 5.

Het ondermandaatbesluit is in werking getreden op 11 november 2008 en heeft terugwerkende kracht tot 9 juni 2008. Het besluit is geplaatst op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond, te weten www.politie-rijnmond.nl.

Rotterdam, 11 november 2008

De korpschef van de politieregio Rotterdam-Rijnmond,

A.J. Meijboom.

Naar boven