SIKB legt ter kritiek beoordelingsrichtlijn, accreditatieschema en protocollen voor de monstername voor partijkeuring grond, bouwstoffen en granulaire afvalstoffen

Het Centraal College van Deskundigen Bodembeheer heeft het ontwerp van een BRL, een accreditatieschema en meerdere protocollen vrijgegeven voor een openbare reactieronde. SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer) nodigt alle belanghebbende partijen uit om te reageren op de aangepaste documenten. Het College betrekt de ingekomen reacties bij de vaststelling van de definitieve documenten.

Het betreft de volgende documenten:

SIKB BRL 1000, ‘Monsterneming voor partijkeuringen’.

SIKB AS 1000, ‘Monsterneming voor partijkeuring’.

VKB protocol 1001, ‘Monsterneming grond voor partijkeuring’.

VKB protocol 1002, ‘Monsterneming niet-vormgegeven bouwstoffen voor partijkeuring’.

VKB protocol 1003, ‘Monsterneming vormgegeven bouwstoffen voor partijkeuring’.

VKB protocol 1004, ‘Monsterneming te storten granulaire afvalstoffen’.

Het Centraal College van Deskundigen (CCvD) Bodembeheer is onderdeel van SIKB en ontwikkelt en beheert beoordelingsrichtlijnen, protocollen en normbladen. De volledige tekst van de ontwerp-documenten is te vinden op de website van SIKB: www.sikb.nl. Het ontwerp kan u ook tegen betaling worden toegezonden. U kunt uw commentaar tot uiterlijk 16 maart 2009 sturen aan SIKB, bij voorkeur per e-mail naar info@sikb.nl; of anders per post t.a.v. de secretaris van het Centraal College van Deskundigen/Accreditatiecollege Bodembeheer; Postbus 420; 2800 AK Gouda. SIKB verzoekt u dringend om voor uw reactie gebruik te maken van het daartoe ontwikkelde format, op de website te vinden bij de ontwerp-documenten. Op die manier helpt u de kosten van het documentbeheer significant te beheersen.

SIKB biedt instrumenten voor eenvoudiger en beter bodembeheer

Naar boven