Kennisgeving Wet milieubeheer

Kennisgeving van het ontwerpbesluit naar aanleiding van een verzoek tot ontheffing van de taakstelling opgenomen in artikel 4 van het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton voor wat betreft het percentage materiaalhergebruik van gelamineerde papieren zakken.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer is voornemens om op grond van artikel 10.63 van de Wet milieubeheer ontheffing te verlenen naar aanleiding van het verzoek tot ontheffing van de taakstelling opgenomen in artikel 4 van het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton voor wat betreft het percentage materiaalhergebruik van gelamineerde papieren zakken.

Het verzoek is ingediend door HMO Visverwerkers B.V. HMO Visverwerkers importeert onder andere vis in gelamineerde papieren zakken. HMO Visverwerkers vraagt ontheffing van de taakstelling voor wat betreft materiaalhergebruik van de gelamineerde papieren zakken, omdat het volgens HMO Visverwerkers onmogelijk is om het materiaal van deze zakken te hergebruiken.

Uit onderzoek is gebleken dat het op dit moment niet mogelijk is om de gelamineerde zakken op een milieuhygiënisch verantwoorde wijze te verwerken, zodat materiaalhergebruik mogelijk is. En zelfs al zouden er verwerkingsmogelijkheden bestaan, dan nog is er sprake van een aan deze verpakkingen inherente visgeur waarvoor blijkens de stukken vooralsnog geen oplossingen voorhanden zijn deze visgeur volledig te verwijderen. De Minister is daarom dan ook voornemens om HMO Visverwerkers ontheffing te verlenen voor een periode van 4 jaar. Aan de ontheffing wordt een voorwaarde verbonden.

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 13 februari 2009 ter inzage in de bibliotheek van het Ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te ’s-Gravenhage op werkdagen van 9.00–16.00 uur. U dient vooraf echter wel een afspraak te maken (tel: 070-339 30 00). Op woensdagen is de bibliotheek gesloten.

Een ieder kan binnen een termijn van zes weken na aanvang van de terinzagelegging schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij SenterNovem. De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer p/a SenterNovem, Uitvoering afvalbeheer/PBA, Postbus 93144, 2509 AC ’s-Gravenhage onder vermelding van ‘zienswijzen PBA’ op de envelop en op de zienswijzen. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken kunt u telefonisch contact opnemen via nummer 070-3735696.

Naar boven