Veiligheidszone mijnbouwinstallatie boring F16-A7; Wintershall Noordzee B.V.

5 februari 2009

Nr. ET/EM / 9025932

De Minister van Economische Zaken,

Overwegende, dat Wintershall Noordzee B.V. voornemens is op het continentaal plat op of in de nabijheid van de coördinaten 54° 07' 00" NB en 04° 00' 45" OL (blok F16) een verplaatsbare mijnbouwinstallatie op te stellen voor het uitvoeren van de boring F16-A7.

Overwegende, dat het in verband met de veiligheid wenselijk is een veiligheidszone van 500 meter rond deze mijnbouwinstallatie in te stellen.

Gelet op artikel 43, eerste lid, van de Mijnbouwwet;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Vanaf het moment van plaatsing van de mijnbouwinstallatie op of in de nabijheid van de coördinaten 54° 07' 00" NB en 04° 00' 45" OL wordt een veiligheidszone ingesteld welke zich uitstrekt tot een afstand van 500 meter gemeten van elk punt van de buitenzijde van de installatie.

  • 2. De ligging van de in het eerste lid bedoelde punt is uitgedrukt in geografische coördinaten berekend volgens het stelsel van de Europese vereffening.

  • 3. De ingevolge het eerste lid ingestelde veiligheidszone komt te vervallen met ingang van de dag volgend op die waarop de installatie van de punten met de bovengenoemde coördinaten zijn verwijderd.

Artikel 2

  • 1. Deze beschikking wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van de dag na die van haar bekendmaking.

De Minister van Economische Zaken,

namens deze:

directeur Energiemarkt,

J.C. de Groot.

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, Directie Wetgeving en Juridische Zaken (ALP:L/1410), Postbus 20101, 2500 EC Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven