stcrt-2009-20804-001.png Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Haven en Industriegebied Nijmegen West 1979-46

De gemeenteraad heeft bij besluit van 16 december 2009 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Haven en Industriegebied Nijmegen West 1979-46.

Het plan betreft de formalisering en uitbreiding van Containerterminal Nijmegen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende:

  • Er is een dubbelbestemming ‘Waterstaatsdoeleinden’ opgenomen in het nieuwe artikel 5 van de bij het bestemmingsplan behorende voorschriften;

  • De voorschriften van de bestemming Water zijn aangepast teneinde toetsing door de waterbeheerder te garanderen in het geval van bouwactiviteiten;

  • Hoofdstuk 5 van de Toelichting is aangepast om de bovenstaande wijzigingen te verduidelijken.

  • De paragraaf over luchtkwaliteit (onderdeel van hoofdstuk 3 in de Toelichting) is geactualiseerd;

  • Het bestemmingsplan is opnieuw beoordeeld door de brandweer. Dit heeft geleid tot een aanpassing van hoofdstuk 7 (Brandveiligheid) van de Toelichting van het bestemmingsplan;

  • Hoofdstuk 2 van de Toelichting (Verkeersaspecten) is aangepast.

Met ingang van 31 december 2009 tot en met 10 februari 2010 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Degenen die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend alsmede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, alsmede degenen die bedenkingen hebben tegen één van de wijzigingen, kunnen gedurende deze termijn van zes weken bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan. Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht.

Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax: (026) 359 94 80.

Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl (o.v.v. van: REW/RO/BV).

Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat Toezicht & Advies Lokale Overheden team ROA, tel. (026) 359 87 59.

Naar boven