stcrt-2009-20739-001.png Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Luchthaven Lelystad en Kennisgeving Plan-MER

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 31 december 2009 gedurende zes weken in de Stadswinkel, de Meent 14 voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 15 december 2009 vastgestelde bestemmingsplan partiele herziening bestemmingsplan Landelijk gebied Lelystad, gedeelte Oostelijk Flevoland ‘Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad’. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de vaststelling van een nieuwe, ruimere geluidszone rond het industrieterrein en luchthaven. Door het verruimen van de geluidszone kan voldoende geluidsruimte worden gecreëerd voor bestaande en nieuwe bedrijven, waaronder de luchthaven Lelystad op het Industrieterrein Luchthaven Lelystad teneinde hun thans bestaande en in de toekomst beoogde activiteiten voldoende te kunnen faciliteren.

Wijzigingen bij de vaststelling

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in de toelichting en de bijlagen van het bestemmingsplan. De wijzigingen zijn om de volgende redenen doorgevoerd:

  • het tegemoet komen aan ingediende zienswijzen;

  • ambtshalve wijzigingen die betrekking hebben op enkele onnauwkeurigheden die na de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn geconstateerd.

  • De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State van 16 september 2009, nr. 200904073/2/R2

De wijzigingen betreffen de inhoud van de volgende paragrafen van de toelichting: 1.2 en 2.4.4. en 2.4.5. en 2.5.1

Daarnaast is op de plankaart een duidelijke plangrens opgenomen en is een voorschrift met betrekking tot de geluidszone toegevoegd.

Tenslotte is een tweetal bijlagen toegevoegd.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar het ‘Overzicht wijzigingen bij vaststelling bestemmingsplan partїele herziening bestemmingsplan Landelijk gebied Lelystad, gedeelte Oostelijk Flevoland ‘geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad’.

Deze nota maakt deel uit van het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en is bij de ter inzage liggende stukken gevoegd.

Ten behoeve van het bestemmingsplan is een plan-MER (milieueffectrapport) opgesteld. De plan-MER ligt gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een ieder die bedenkingen heeft tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Naar boven