stcrt-2009-20728-001.png Ontwerpbestemmingsplannen Oude Bakelseweg 26 en Liesselseweg 239

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat met ingang van 31 december 2009 de ontwerpbesluiten en ontwerpbestemmingsplannen Oude Bakelseweg 26 en Liesselseweg 239 met de bijhorende stukken voor eenieder gedurende zes weken ter inzage liggen.

Het plangebied ‘Oude Bakelseweg’ ligt op de hoek van de Oude Bakelseweg en de Kerkeindseweg. Het bestemmingsplan heeft als doel − in het kader van de notitie Buitengebied in Ontwikkeling − de bouw van twee woningen mogelijk te maken op het perceel Oude Bakelseweg 26 te Deurne en de bestaande monumentale boerderij op het perceel te splitsen in twee woningen.

Het plangebied bestaat uit het perceel Liesselseweg 239, dat ligt op de hoek Liesselseweg/Berktsedijk. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het voornemen om woningbouw mogelijk te maken op het perceel behorende bij Liesselseweg 239 te Deurne. Op deze locatie bevond zich voorheen een agrarisch bedrijf (konijnenfokkerij/mestbedrijf), dat inmiddels verplaatst is naar het landbouwontwikkelingsgebied. Na de verplaatsing van het bedrijf wordt op de huidige locatie – na sloop van de bedrijfsgebouwen − de bouw van vijf nieuwe woningen mogelijk gemaakt.

Over de exacte ligging van de grenzen van de plangebieden kan informatie bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu worden ingewonnen.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten, bestemmingsplannen en bijhorende stukken liggen tijdens de openingstijden ter inzage bij het klantcontactcentrum, loket Bouwen, Wonen en Milieu in het gemeentehuis van Deurne. Tevens zijn de ontwerpbestemmingsplannen en de hierbij behorende stukken langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de gemeentelijke website (www.deurne.nl).

Indiening zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging mondeling of schriftelijk een zienswijze tegen elk afzonderlijk ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne). Voor een mondelinge zienswijze of nadere informatie kunt u via ons algemene telefoonnummer (0493-489 711) tijdens kantooruren contact opnemen met de heer J. de Greef van de afdeling Economie.

Hoorzitting

De hoorzitting waarin indieners hun zienswijze mondeling kunnen toelichten voor de Hoorcommissie Ruimtelijke Plannen staat voorlopig gepland op 22 februari 2010.

In verband met de organisatie van deze hoorzitting verzoeken wij u om in uw zienswijze aan te geven of u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om uw zienswijze mondeling toe te lichten.

Naar boven