Bekendmaking Wijziging Verkeersbesluit Ligplaatsen aan het Merwedekanaal (benoorden de Lek) en aan de Doorslag in de gemeente Nieuwegein

De hoofdingenieur-Directeur (HID) van Rijkswaterstaat Utrecht maakt namens de minister van Verkeer en Waterstaat bekend dat zij een wijziging en aanvulling op het Verkeersbesluit Ligplaatsen aan het Merwedekanaal (benoorden de Lek) heeft vastgesteld.

Het besluit tot wijziging en aanvulling is vastgesteld op 17 december 2009, met kenmerk RWS/DUT-2009/5547, en luidt als volgt:

  • 1. Het Besluit van 7 september 2001, nummer ANE-008, lid 6 als volgt te wijzigen:

    Voor schepen, niet zijnde een drijvende inrichting of voorwerp, kan onder voorschriften permanente ontheffing worden verleend om te mogen afmeren aan de westoever van het Merwedekanaal tussen km 45,927 (vanaf de betonnen constructie van de Wiersebrug) en km 46,350.

  • 2. Ontheffingen welke reeds zijn verleend bij de inwerking treding van dit wijzigingsbesluit blijven van kracht voor de in de ontheffing met naam genoemde ontheffinghouder, alsmede het genoemde vaartuig.

  • 3. Nieuwe aanvragen voor ontheffingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Dit besluit is een wijziging en aanvulling op het gepubliceerde Verkeersbesluit van 7 september 2001 met kenmerk ANE-008. Voor de niet-gewijzigde onderdelen blijft dit Verkeersbesluit onverminderd van kracht.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de minister van Verkeer en Waterstaat en ingediend bij de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Utrecht, Postbus 24094, 3502 MB Utrecht.

Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Voor de behandeling van het bezwaarschrift wordt geen griffiegeld geheven. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoek zijn woon- of vestigingsplaats heeft. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Omtrent de hoogte van het verschuldigde bedrag, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de griffier van bovenbedoelde rechtbank.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen tijdens kantooruren wenden tot afdeling WSP (Marion Ellenbroek), Rijkswaterstaat Utrecht, telefonisch bereikbaar onder nummer 088-797 30 83.

Utrecht, 30 december 2009

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de Hoofingenieur-directeur,

I. van der Hee.

Naar boven