stcrt-2009-20673-001.png Uitnodiging inloopavond ontwerpbestemmingsplan Miep Giesstraat

Het college van burgemeester en wethouders van Montfoort nodigt u uit op de inloopavond Miep Giesstraat op maandag 18 januari 2010 van 19.30 tot 21.00 uurin de kantine van het Stadskantoor (Kasteelplein 5 te Montfoort). Het betreft het ontwerpbestemmingsplan Miep Giesstraat (artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening) op en nabij de voormalige woonwagenstandplaats dat het college op 01-12-2009 heeft vastgesteld.

Tijdens de inloopavond wordt het ontwerpbestemmingsplan getoond, evenals de ontwerpen van het bouwproject op situatietekening en in ruimtelijke beelden. Het ontwerp bouwplan bestaat uit zes woningen inclusief parkeren. Naast vertegenwoordigers van gemeente Montfoort zullen ook woningcorporatie SWW en ontwikkelaar Timpaan aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Aanleiding

Naar aanleiding van de reacties van de belangstellenden tijdens de informatieavond in 2007 waarin meerdere varianten zijn getoond hebben de bewoners gekozen voor één voorkeursmodel. Op basis hiervan zijn door het college stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld dat uitgewerkt is in het ontwerpbestemmingsplan. Vervolgens heeft SWW, eigenaar van het terrein ontwikkelaar Timpaan de opdracht gegeven om een Voorlopig Ontwerp op te stellen dat in 2008 tijdens een informatieavond aan belangstellenden is getoond.

Vertraging

De voortgang van het bouwplan heeft daarna echter vertraging opgelopen, omdat het ontwerp nog niet volledig aan de stedenbouwkundige randvoorwaarden voldeed. Ook was er meer tijd nodig om de financiële uitwerking van de exploitatieovereenkomst rond te krijgen.

Zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan Miep Giesstraat en bijbehorende stukken liggen van 30-12-2009 t/m 09-02-2010 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bij de balie bouwzaken op het stadskantoor ter inzage. T/m 09-02-2010 kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij het college van B en W, postbus 41, 3417 JG Montfoort. Tot drie dagen vóór afloop van de termijn van terinzagelegging kunnen ook mondelinge reacties worden ingediend bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoon 0348-476400. Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie.

Vervolg

Na afloop van de zienswijzeperiode wordt bekeken of het wenselijk, nodig en/of mogelijk is de zienswijzen te verwerken in het bestemmingsplan en/of bouwontwerp. Tevens wordt er na de inloopbijeenkomst een verslag gemaakt en worden de zienswijzen van antwoord voorzien. Vervolgens kan de ontwikkelaar een bouwvergunning en definitief ontwerp bij de gemeente indienen.

Wij hopen u op 18 januari 2010 te mogen verwelkomen!

Naar boven