stcrt-2009-20650-001.png Vastgesteld paraplubestemmingsplan ‘Woondoeleinden’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken bekend dat de gemeenteraad van Leudal in zijn vergadering van 10 november 2009 het Paraplubestemmingsplan ‘Woondoeleinden’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voegt aan de binnen de gemeente Leudal geldende bestemmingsplannen een binnenplanse ontheffingsbepaling toe ten behoeve van kleinere verbouwingen aan woningen en de daarbij behorende bijgebouwen voor zover die zijn gelegen binnen de bebouwde kom.

De wijziging heeft betrekking op de bepaling dat carports maximaal 6 meter diep mogen zijn, waardoor onbedoeld de mogelijkheid is gecreëerd dat deze 6 meter voor de voorgevelrooilijn uitkomen. Deze bepaling wordt vervangen door de bepaling dat een carport de voorgevelrooilijn met niet meer dan 2 meter mag overschrijden

Terinzagelegging

Vanaf 31 december 2009 liggen het raadsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Dorpstraat 1 en het loket Milieu, Bouwen en Wonen in Roggel, Markt 6. Daarnaast is het plan gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente Leudal ( www.leudal.nl onder het kopje Wonen en Leven/Bouwen en Wonen/bestemmingsplannen).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heythuysen, 30 december 2009

Naar boven