stcrt-2009-20640-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Frankische Driehoek-Voorzieningengebied (Goirle)

Burgemeester en wethouders van Goirle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2009 het bestemmingsplan Frankische Driehoek-Voorzieningengebied gewijzigd heeft vastgesteld.

De ambtshalve wijzigingen betreffen:

  • 1. Aanpassen plangrens. Toelichting: in verband met een minimale wijziging van het bouwplan wijzigt de situering van de te realiseren gebouwen ten opzichte van de bebouwing binnen het aangrenzende plangebied van het bestemmingsplan Frankische Driehoek-Brede School (waardoor ook de plangrens van het bestemmingsplan Frankische Driehoek-Brede School wijzigt). Daarnaast volgt de plangrens de contouren van de nieuwe sporthal en de te realiseren woonbebouwing.

  • 2. Aanpassen van het bouwvlak binnen de bestemming ‘Gemengd’ en aanpassen van de aanduiding van het maximum aantal wooneenheden. Toelichting: door een kleine aanpassing in het bouwplan dient het op de verbeelding weergegeven bouwvlak binnen de bestemming ‘Gemengd’ met 1 à 2 meter te worden verschoven (dit komt neer op een vergroting van het bouwvlak ten behoeve van de bouw van de sporthal).

    Het aantal wooneenheden binnen de bestemming ‘Gemengd’ zal worden gewijzigd van 10 naar 8. Paragraaf 2.3.2 (Voorzieningengebied) van de plantoelichting zal in verband hiermee worden aangepast.

  • 3. Aanvullen plantoelichting. Toelichting: het is wenselijk om in de plantoelichting in hoofdstuk 6 (Water) aan paragraaf 6.3 (Conclusies) de volgende zin op te nemen: ‘De uitwerking van de diverse voorzieningen zal nog ter goedkeuring aan het waterschap worden voorgelegd.’ Tevens zal paragraaf 9.1 (Economische uitvoerbaarheid) worden aangepast en uitgebreid.

De wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen betreffen:

  • 1. In paragraaf 6 (Water) van de plantoelichting zal de volgende zin worden opgenomen: ‘Ten behoeve van de realisering van het plan worden geen uitlogende materialen gebruikt.’

  • 2. In paragraaf 6.2.2 (Effecten planontwikkeling) van de plantoelichting worden de laatste twee zinnen:

    ‘Gezien de slechte doorlatendheid van de bodem zullen er geen infiltratievoorzieningen in het gebied worden aangelegd. In het plangebied is geen ruimte voor bergingsvijvers,’ vervangen door: ‘In onderzoek is nog de haalbaarheid van een infiltratie-kelder, die in het aangrenzende groengebied kan worden aangelegd. De berging vindt dan plaats via groene daken (sporthal), berging via de dakrand en de infiltratiekelder.’

  • 3. In paragraaf 6.3 (Conclusies) zal de bestaande tekst worden vervangen door:

    ‘Er wordt gekozen voor een vorm van duurzaam waterbeheer. Zowel het nieuw toe te voegen verhard oppervlak, alsook het bestaande verhard oppervlak wordt geheel afgekoppeld. De benodigde berging wordt verkregen via de (Sedum) daken en via een nieuw aan te leggen schoonwaterriool. Dit riool wordt aangesloten op de hemelwaterriolen in de rivierenbuurt de Hellen, die begin 2010 worden aangelegd. Deze lozen op het oppervlaktewater nabij de Turnhoutsebaan. Bovendien wordt nog de haalbaarheid van een infiltratiekelder in het naastgelegen groengebied onderzocht.’

  • 4. In artikel 4 (Maatschappelijk), wordt aan lid 4.1 toegevoegd: ‘e. water en waterhuishoudkundige voorzieningen.’

  • 5. In artikel 6 (Wonen), wordt aan lid 6.1, sub d, van de planregels wordt na het woord ‘water’ toegevoegd: ‘waterhuishoudkundige voorzieningen.’

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het realiseren van centrumvoorzieningen, appartementen, woningen en een sporthal aan de Frankische Driehoek te Goirle.

Ligging en begrenzing

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • de Frankische Driehoek in het noorden;

  • het scholencomplex in het oosten;

  • de groenstrook ten zuiden van de Dieze in het zuiden en westen

  • bestaande appartementen in het westen. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Het plangebied betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie E, nummers 3785, 4718 (gedeeltelijk) en 4719 (gedeeltelijk). Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 4 januari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle.

Het plan is ook raadpleegbaar via www.goirle.nl onder bestemmingsplannen/vastgesteld.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 5 januari 2010 gedurende zes weken (tot en met 15 februari 2010) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Goirle, 30 december 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris,

J.M. Tromp.

De burgemeester,

M.G. Rijsdorp.

Naar boven