stcrt-2009-20528-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijfserf Katwoude’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Waterland op 29 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Bedrijfserf Katwoude’ heeft vastgesteld.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2009 tot en met 13 augustus 2009 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn het ontwerpbestemmingsplan en het exploitatieplan aangepast. De zienswijzen zijn verwerkt in de ‘Zienswijzennota’, hierin zijn ook de wijzigingen van het bestemmingsplan en het exploitatieplan genoemd.

Inzage stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijfserf Katwoude’ en de bijbehorende stukken liggen van 29 december 2009 tot en met 9 februari 2010 ter inzage in het gemeentehuis van Waterland, en zijn elektronisch beschikbaar op www.waterland.nl. De stukken liggen ter inzage bij het secretariaat van afdeling VROM, in het gemeentehuis van Waterland aan de Pierebaan 3 te Monnickendam. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, woensdag van 8.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Bestemmingsplan ‘Bedrijfserf Katwoude’

Als gevolg van het project Galgeriet, waar op het verouderde bedrijventerrein woningen, winkels en culturele voorzieningen zullen worden gerealiseerd, moeten de lokale bedrijven van Galgeriet vertrekken. Deze lokaal georiënteerde bedrijvigheid moet zich op een nieuwe locatie in de buurt kunnen vestigen. Vertrek van deze bedrijven naar buiten de gemeentegrens is in veel gevallen ongewenst: door huisvesting buiten de gemeente verliezen deze bedrijven hun lokale herkenbaarheid en gaat een deel van de werkgelegenheid verloren. De locatie aan de Hoogedijk in Katwoude is als enige locatie nabij Monnickendam geschikt gebleken voor het vestigen van deze lokaal gebonden bedrijven. Het bedrijfserf Katwoude wordt een unieke bedrijfslocatie, waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld ten aanzien van landschappelijke inpassing, inrichting en uitstraling. Het bedrijfserf krijgt de uitstraling van een ‘boerenerf’. De karakteristieke stolpboerderij aan de Hoogedijk levert hierin een belangrijke bijdrage. De overige te vestigen gebouwen zullen qua karakter aansluiten bij gebouwen op een ‘boerenerf’.

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 8.2 eerste lid onder a van de Wet ruimtelijke ordening beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Bedrijfserf Katwoude’. Beroep kan ingesteld worden door degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbenden die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan gedurende de hierboven genoemde termijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag en moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, handtekening, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3.15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven