stcrt-2009-20472-001.png Ontwerp van het paraplubestemmingsplan Archeologie

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp van het paraplubestemmingsplan Archeologie ter inzage wordt gelegd. Met het bestemmingsplan wordt het archeologiebeleid, dat al in 2008 door de raad is vastgesteld, verankerd in een aantal vigerende bestemmingsplannen. Met het parapluplan worden aanvullende archeologiebepalingen aan die plannen worden toegevoegd. De nieuwe regeling heeft tot gevolg dat archeologisch vooronderzoek verplicht wordt in gebieden die op de plankaart zijn aangeduid als (mogelijke) archeologische vindplaats. Afhankelijk van de archeologische (verwachtings)waarde zijn de oppervlakte en diepte van een ingreep bepalend of archeologisch vooronderzoek verplicht is. Hierdoor kan de nieuwe regeling gevolgen hebben voor aanvragers van een werk of bouwplan.

Het voorontwerp van het paraplubestemmingsplan heeft met ingang van donderdag 24 september 2009 voor een periode van vier weken ter inzage gelegen voor inspraak en tevens heeft er een inloopavond plaatsgevonden. Er zijn geen inspraakreacties binnengekomen. Naast inspraak heeft er vooroverleg plaatsgevonden met verscheidene instanties. In de inspraaknotitie bij het nu ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn de binnengekomen reacties samengevat en beantwoord door het college.

Terinzagelegging ontwerp van het parapluplan

Het ontwerp van het paraplubestemmingsplan en de onderliggende stukken liggen met ingang van donderdag 31 december 2009 voor een periode van zes weken bij de GemeenteInGang in het gemeentehuis ter inzage. De betreffende balie is alle werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00−12.30 uur en op woensdag ook van 16.00−19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11.Het plan en de bijbehorende stukken zijn gedurende de periode van terinzagelegging ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.houten.nl/bestemmingsplannen).

Ligging en begrenzing plangebied

Het paraplubestemmingsplan omvat het buitengebied van Houten (inclusief de kleine kernen). De overige delen van het Houtens grondgebied vallen niet onder dit plan omdat er al een adequaat bestemmingsplan is, in voorbereiding is of omdat het gebieden betreft die volgens het beleidsplan Archeologie in archeologische zin, niet, of van ondergeschikte betekenis zijn.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer R. de Goede of mevrouw G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Deze beantwoording maakt onderdeel uit van het uiteindelijke vaststellingsbesluit van de gemeenteraad over dit plan.

Meer informatie?

Bij vragen over de bestemmingsplanprocedure kunt u contact opnemen met de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk beleid via telefoonnummer (030) 63 92 611.

Houten, 30 december 2009

Naar boven