stcrt-2009-20470-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stiphout

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 3 november 2009 het bestemmingsplan Stiphout gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan en bijbehorend raadsvoorstel en -besluit liggen met ingang van 28 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel en is ook raadpleegbaar via www.Helmond.nl, onder bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch-planologische beheersregeling voor het stedelijke gebied van Stiphout. Het betreft een actualiseringsplan waarbij de vele oude plannen binnen dit gebied tot één nieuw bestemmingsplan zijn teruggebracht. Er zijn in dit plan geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen. Het betreffen ambtshalve wijzigingen en wijzigingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • De toelichting:Tekstuele aanpassingen en een gewijzigde indeling en nummering van de hoofdstukken;

  • De bestemmingsplanregels de artikelen: 1 ‘Begrippen’; 7 ‘Gemengd’; 11 ‘Sport’; 13 ‘Verkeer-Verblijf’; 15 ‘Wonen; 16 ‘Leiding-Gas’; 18 ‘Waarde-Archeologie’; 21 ‘Bestaande afstanden en maten’; 27 ‘Algemene procedureregels’;

  • De plankaart: De bij het bestemmingsplan behorende bladen 1 t/m 6 zijn gewijzigd conform de bij het raadbesluit behorende detailkaartjes 1 t/m 15. Het betreft wijzigingen van de bestemming ‘Gemengd’; ‘Wonen’;.’Leiding-Gas’; Sport, ‘Verkeerverblijf’.

Voor een compleet overzicht en de exacte beschrijving van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en raadsbesluit van 3 november 2009 en naar het vastgestelde, terinzageliggende, bestemmingsplan.

Binnen de hiervoor vermelde termijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Alle belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 23 december 2009

Burgemeester en wethouders,

A.A.M. Jacobs,

burgemeester.

A.C.J.M. de Kroon,

secretaris.

Naar boven