Wijziging Reglement Flexibel Pensioen en Uittreden

De minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 2, derde lid, van de Wet kaderregeling vut overheidspersoneel;

Gezien het verzoek van de Stichting Vut-fonds Overheidspersoneel van 10 september 2009;

Gedaan namens de sociale partners in de Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid, tot plaatsing in de Staatscourant;

Maakt bekend:

Het Reglement Flexibel Pensioen en Uittreden wordt gewijzigd als volgt.

Artikel 9a

Artikel 9a komt te luiden als volgt:

‘Omzetten deel van vermindering vanaf 1 september 2008 tot 1 januari 2011

Artikel 9a

  • 1. Als de uitkering met toepassing van artikel 9 wordt verminderd, wordt een gedeelte van het bedrag van de vermindering omgezet in aanspraken op ouderdomspensioen.

  • 2. Het eerste lid is van toepassing als en voor zover de vermindering plaatsvindt in verband met de samenloop met inkomsten uit of in verband met arbeid of bedrijf die worden genoten in de periode van 1 september 2008 tot 1 januari 2011.

  • 3. Van het bedrag waarmee de verhoging van de aanvullende uitkering, de aanvullende uitkering en de basisuitkering wordt verminderd wordt 2/3 deel bij toekenning ouderdomspensioen toegevoegd aan het ouderdomspensioen.

  • 4. Voor de belanghebbende wiens uitkering in de periode van 1 september 2008 tot 1 januari 2011 is verminderd blijft het bepaalde in het eerste en derde lid na 31 december 2010 van toepassing voor zolang aansluitend aan die datum sprake is van vermindering van de FPU-uitkering met toepassing van artikel 9.’

Slotbepalingen

Artikel 27

Artikel 27 komt te luiden als volgt:

‘Artikel 27

Dit Reglement met bijlagen, in werking getreden op 1 april 1997, is laatstelijk gewijzigd met ingang van 1 augustus 2009.’

Inwerkingtreding

De wijzigingen treden in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze worden geplaatst en werken terug tot en met 1 augustus 2009.

Naar boven