stcrt-2009-20441-001.png Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Buitengebied

De gemeenteraad van Bedum heeft op 17 december 2009 besloten het bestemmingsplan Buitengebied Bedum vast te stellen. Het bestemmingsplan omvat het hele buitengebied van de gemeente Bedum.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. De wijzigingen zijn omschreven in de ‘Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied’ en in het overzicht ‘Wijzigingsvoorstellen bestemmingsplan Buitengebied’. Ook zijn na de behandeling in de vergadering van de raadscommissie VROM van 2 december jl. nog wijzigingen aangebracht, deze zijn in een apart overzicht weergegeven.

Het vastgestelde bestemmingsplan, met bijlagen, ligt vanaf 30 december 2009 tot en met 9 februari 2010 ter inzage in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum, bij de afd. VROM.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in de openbare bibliotheek in Bedum, Kapelstraat 11. U kunt het plan ook inzien op onze website, www.bedum.nl.

Tijdens de inzageperiode kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het de wijzigingen betreft die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

  • Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven