stcrt-2009-20394-001.png Ontwerpbestemmingsplan 'Rossum, locatie Vos'

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 december 2009 gewijzigd hebben vastgesteld het bestemmingsplan ‘Rossum, locatie Vos’.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Artikel 5.1 bestemming verkeer geeft nu aan dat een afwikkeling van doorgaand verkeer mogelijk is. De afwikkeling van doorgaand verkeer bij de toegang naar het achterterrein van het nieuwbouwcomplex is evenwel niet aan de orde.

  • Artikel 7.1.1, lid a vermeldt de standaardbepaling dat het achterterrein kan worden gebruikt voor incidentele evenementen. Deze bepaling dient te vervallen.

Ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Op blz. 4 van de regels dient de definitie bouwlaag te worden opgenomen.

  • Op blz. 7 van de regels dient onder artikel 3.2 bij gemengd een definitie te worden opgenomen waar ook kantoren gevestigd kunnen worden.

  • Op blz. 7 van de regels dient onder artikel 3.2.1. onder gebouwen de afwijking voor de goothoogte met aanduidingen op de kaart worden toegevoegd conform uitgangspunten van het beeldkwaliteitsplan en goedgekeurde bouwtekeningen.

  • Op blz. 9 van de regels staat bij de bestemming verkeer staat vermeld onder artikel 5.2.1  dat de bouwhoogte niet meer dan 5 meter mag bedragen. Er kan dus een erfafscheiding van 5 meter gerealiseerd worden. Dit kan niet de bedoeling zijn. Wel is het de bedoeling om een carport te realiseren van 3 meter met een oppervlakte van ongeveer 50 m2.

Het vastgestelde plan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van maandag 28 december 2009 voor een ieder gedurende een periode van 6 weken bij de receptie in het gemeentehuis te Denekamp ter inzage.

Het bestemmingsplan kan worden ingezien op  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30-12.30 uur, tevens op woensdag 13.30 tot 20.00 uur en op donderdag van 17.00 uur tot 20.00.

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • Tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • Belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent  geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Er wordt op gewezen dat het beroep geen schorsende werking heeft.

Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven