stcrt-2009-20390-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk - Industrieweg’

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken het volgende bekend. Met ingang van maandag 28 december 2009 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk - Industrieweg’ ter inzage. U kunt het plan zes weken, tot 8 februari 2010, inzien op het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen op de website van de gemeente Sliedrecht, www.sliedrecht.nl, via: Beleid en regelgeving → Ruimtelijke Ordening en Milieu → Bestemmingsplannen.

Toelichting

Rond het industrieterrein Molendijk - Industrieweg bevindt zich een geluidzone. Het betreft de bedrijven aan de Industrieweg (Kerkerak), de Molendijk en Het Plaatje. Op de zonegrens mag het totaal aan industrielawaai niet meer bedragen dan 50 dB(A). Deze geluidzone is op 19 april 1991 bij Koninklijk Besluit vastgesteld zoals deze toen gold. Binnen de zonegrens bevinden zich woningen waarvoor hogere geluidswaarden gelden. De Milieudienst Zuid-Holland Zuid heeft in opdracht van de gemeente Sliedrecht een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de actualisatie van deze zone.

Uitbreiding geluidzone ten noorden van Het Plaatje

Uit het onderzoek van de Milieudienst blijkt dat aan de noordzijde van het industrieterrein Het Plaatje momenteel overschrijdingen zijn van de geluidgrenswaarden. Om deze overschrijdingen weg te nemen, wil de gemeente Sliedrecht de geluidzone ter plaatse verruimen.

Formeel gezien neemt de geluidbelasting als gevolg van het industrielawaai toe. Echter, in werkelijkheid is er nauwelijks sprake van een toename. De geluidzone die nu wordt vastgelegd is in de praktijk al aanwezig door de geluidsproductie van de huidige bedrijven.

Herziening bestemmingsplannen en besluit hogere grenswaarden

Om de verruiming van de geluidzone aan de noordzijde te realiseren moeten de onderliggende bestemmingsplannen gedeeltelijk worden herzien; de nieuwe geluidcontour wordt hierin opgenomen. Het gaat om de bestemmingsplannen Westwijk II, Westwijk II 1969 en Woongebied.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Als u een mondelinge zienswijze wil geven, moet u dit uitdrukkelijk verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon 0184 - 495963.

Naar boven