stcrt-2009-20376-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt, herziening 2009’

Goedgekeurd bestemmingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening-oud (hierna: WRO) bekend, dat Gedeputeerde Staten van Limburg (hierna: GS) bij besluit van 1 december 2009 (besluit verzonden op 14 december 2009) het op 9 april 2009 door de gemeenteraad van Echt-Susteren vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt, herziening 2009’ hebben goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit van GS en het betreffende bestemmingsplan ligt met ingang van 28 december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het Stadhuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Globale inhoud bestemmingsplan

Het goedgekeurde bestemmingsplan heeft in hoofdzaak het karakter van een reparatieplan (als bedoeld in artikel 30 WRO-oud) en heeft in dit verband betrekking op het opnieuw regelen van in een eerder stadium door GS en de Raad van State niet goedgekeurde delen van het in 2005 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’.

Op grond hiervan zijn ook de voorschriften over hagelnetten en teeltondersteunende voorzieningen in overeenstemming gebracht met het provinciaal beleid en het Reconstructieplan.

Daarnaast zijn enkele afgeronde planologische procedures geregeld in het bestemmingsplan.

Voor het overige blijft het bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’ (zie ook hieronder) het geldende bestemmingsplan.

Globale begrenzing plangebied

Onderwerpelijk bestemmingsplan heeft betrekking op verschillende percelen die verspreid liggen binnen de grenzen van het thans geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’ zoals dat in 2005 door de gemeenteraad is vastgesteld. Genoemd bestemmingsplan ‘Buitengebied Echt’ behelst het buitengebied van de voormalige gemeente Echt met uitzondering van het Grensmaasgebied, de grondstoffenwingebieden bij Koningsbosch, het gebied ten noorden van de kern Echt, de bedrijventerreinen De Loop en De Berk en het Sportpark In de Bandert.

Beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit van GS beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn bij GS bedenkingen heeft ingebracht, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan.

Degene die een beroep instelt kan daarnaast tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit van GS omtrent goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn met betrekking tot het goedkeuringsbesluit een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 24 december 2009

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven