stcrt-2009-20313-001.png Bekendmaking van het terinzageleggen van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Leersum 2005, herziening 2009’

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Leersum 2005, herziening 2009’ met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 28  december 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt een aanpassing dan wel reparatie van die onderdelen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Leersum 2005’ waaraan in februari 2007 goedkeuring is onthouden door Gedeputeerde Staten van Utrecht, en de onderdelen ten aanzien waarvan de Raad van State vervolgens in 2008 in beroep uitspraak heeft gedaan.

De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Aanpassing  van diverse locaties aan het EHS beleid;

  • Ambtshalve aanpassingen betrekking hebbend op de percelen Rijksstraatweg 234 en Broekweg 3;

  • Geen ambtshalve wijziging is doorgevoerd ten aanzien van het perceel Buurtweg 30b;

  • Maarsbergseweg 33. Als nieuwe ontwikkeling opgenomen (‘horeca’ bestemming wordt omgezet naar ‘ wonen’ met ondermeer bed en breakfast);

  • Enkele verplichte aanpassingen als gevolg de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tijdens de openingstijden ter inzage in de Gemeentewinkel in Doorn en staat ook op de gemeentesite www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl onder het kopje ‘stukken ter inzage’.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van de terinzagelegging  kan eenieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk of mondeling, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE  Doorn, met vermelding van het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘ Buitengebied Leersum 2005, herziening 2009’.

Belangrijk: Het reageren is alleen mogelijk ten aanzien van de teksten in de voorschriften (regels) die in blauw zijn aangegeven, de relaties met toelichting en plankaarten en enkele verwijzingen op de plankaarten, aangegeven met een volgnummer.

De overige onderdelen in de voorschriften (regels) en plankaarten zijn al onherroepelijk en zijn alleen opgenomen om de samenhang van deze herziening in relatie tot het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Buitengebied Leersum 2005’ aan te geven.

Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, verzoeken wij u vóór 2 februari 2010 contact op te nemen met de heer A. Mulder van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0343) 56 58 83.

Naar boven