stcrt-2009-20300-001.png Vaststelling bestemmingsplan Bellingwolde

Het college van B&W van de gemeente Bellingwedde maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 november 2009 het bestemmingsplan Bellingwolde gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 24 december 2009 gedurende een periode van zes weken in het gemeentehuis in Wedde ter inzage. Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken te raadplegen via de website van de gemeente www.bellingwedde.nl onder ruimtelijke plannen.

Inzage in het gemeentehuis is mogelijk op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, waarbij wordt opgemerkt dat het gemeentehuis in week 53 is gesloten. De stukken kunnen op verzoek buiten werktijden worden ingezien gedurende tenminste drie aaneengesloten uren. Wanneer u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, kunt u een afspraak maken met de medewerkers van het bureau ruimtelijke ordening en volkshuisvesting (tel. 0597-537100).

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het dorp Bellingwolde (incl. Rhederbrug) en omvat een integrale herziening van de planologische regelgeving (bestemmingsplannen) voor het gehele dorp. De huidige planologische regelgeving voor Bellingwolde is vastgelegd in meerdere bestemmingsplannen die min of meer verouderd zijn en de actuele situatie niet goed weergeven. Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet Bellingwolde van één nieuw actueel bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan is aangepast aan de recente ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving. Het nieuwe bestemmingsplan legt in hoofdzaak de huidige situatie vast, maar biedt ook op onderdelen ruimte voor bepaalde ontwikkelingen en maatwerk. Twee actuele ontwikkelingen die in het bestemmingsplan worden geregeld zijn de beoogde realisatie van zorgwoningen en sociaal-medische voorzieningen aan het Dorpsplein en de beoogde vestiging van een supermarkt ter plaatse van de voormalige Rabobank in Bellingwolde-Zuid.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan. Het gaat daarbij om:

  • een aanpassing (verschuiving) van de situering van de bouwvlakken ten behoeve van de zorgwoningen en sociaal medische voorzieningen aan het Dorpsplein;

  • het voorzien van de Hoofdweg 144 van de bestemming ‘horeca’;

  • het opnemen van een mogelijkheid voor het oprichten van schuren op gronden voorzien van de bestemming ‘agrarisch − cultuurgrond’;

  • het wijzigen van een hoogtebepaling binnen een bouwvlak bij de boerderij Hoofdweg 37;

  • een vergroting van het bouwvlak aan de Hoofdweg 11;

  • het voorzien van een perceel achter de Hoofdweg 24 van de bestemming ‘sport’;

  • het wijzigen van het maximaal aantal woningen en maximaal aantal aaneen te bouwen woningen binnen enkele bouwvlakken gelegen aan de Kastanjelaan en de Kerkweg;

  • het voorzien van de Hoofdweg 243a van de mogelijkheid van een bedrijfswoning;

  • het opnemen van regels ten behoeve van het oprichten van overkappingen binnen de woonbestemmingen;

  • het opnemen van een bouwvlak binnen een bedrijfsbestemming aan de Leijdijksweg;

  • het opnemen van een hoogtebepaling binnen een bouwvlak aan de Rhederweg 9;

  • een redactionele verduidelijking van een ontheffingsbepaling binnen de bestemming ‘agrarisch − bedrijf’;

  • een aanpassing van de paragraaf externe veiligheid;

  • een aanvulling van de juridische regeling opgenomen in de bestemming ‘waarde - archeologie’.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, kan gedurende de terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 5 februari 2010. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven