stcrt-2009-20293-001.png Openbare bekendmaking bestemmingsplan ‘Deventerweg-voorsteralleekwartier’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 24 december 2009 in het Stadhuis, ’s Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Deventerweg-Voorsteralleekwartier’

Dit bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van een deel van de kern van Zutphen.

Plangebied

Het plangebied (inclusief Sutfene) wordt aan de westzijde begrensd door een spoorlijn vanaf Brummen en Apeldoorn naar Deventer, Lochem en Winterswijk. De gemeentegrens met de gemeente Lochem vormt de noord- en oostgrens van het plangebied. De zuidgrens wordt gevormd door de wateren Berkel en Grote Gracht.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 2 november 2009 gewijzigd vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende ambtshalve wijzigingen aangebracht:

Verbeelding

De percelen Deventerweg 245 en 247 hadden in het ontwerpbestemmingsplan de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ en hebben in het vastgestelde plan de bestemming ‘Groen’. Dit in verband met de aanleg van het nieuwe tracé van de N348.

In de legenda op de verbeelding staat aangeven ‘nokhoogte’. Het plan spreekt echter niet van ‘nokhoogte’ maar van ‘bouwhoogte’. De legenda wordt hierop aangepast.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De indieners van zienswijzen die tevens belanghebbende zijn, hebben de mogelijkheid om beroep in te stellen. Voor het overige is het slechts mogelijk tegen dit besluit beroep in te stellen door een belanghebbende aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Het bestemmingsplan ‘Deventerweg-Voorsteralleekwartier’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over ruimtelijke plannen’ en dan ‘vastgesteld’.

Zutphen, 23 december 2009

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven