stcrt-2009-20271-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Afferdse Heide’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van dinsdag 15 december 2009 het bestemmingsplan Afferdse Heide ongewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding en locatie

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het mogelijk maken van de bouw van 15 vrijstaande woningen, 12 halfvrijstaande woningen, 12 seniorenwoningen, 6 HAT-woningen en een wozoco met maximaal 9 seniorenwoningen.

Het plangebied ligt aan de Afferdse Heide ten noorden van de Staaijerhof en ten oosten van de vijver in Afferden.

Ter inzage

Van donderdag 24 december 2009 tot en met woensdag 3 februari 2010 liggen het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage. U kunt de stukken elke werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. Na een voorafgaande telefonische afspraak kunt u ook ’s middags en eventueel op maandag van 16:00 uur tot 19:00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie.

Het vaststellingsbesluit wordt ter voldoening aan de verplichting uit artikel 3.8 lid 1 sub a Wro ook langs elektronische weg ter beschikking gesteld en kan worden ingezien via www.bergen.nl.

Beroep

Het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn voor:

  • Degene die tijdig zienswijzen hebben ingebracht en belanghebbende zijn;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zonder dit verzoek treedt het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroeptermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0485) 34 83 83.

Naar boven