stcrt-2009-20253-001.png Ontwerpbestemmingsplannen De Hare, thematische herziening milieuzonering en De Holwert, thematische herziening milieuzonering

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende de termijn van 6 weken ter inzage liggen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan De Hare, thematische herziening milieuzonering.

  • 2. het ontwerpbestemmingsplan De Holwert, thematische herziening milieuzonering.

Het plan

De bestemmingsplannen omvatten een aanpassing van de inwaartse milieuzonering van (een gedeelte van) de bedrijventerreinen De Hare en de Holwert. Deze herziening is nodig in verband met de voorgenomen herontwikkeling van het zuidelijk gedeelte van het bedrijventerrein De Holwert (van Krimweg tot aan DSM-weg) tot een woonlocatie en een invulling met commerciële ruimte (w.o. supermarkten). In het kader van deze aanstaande herontwikkeling is onderzocht of de gevoelige woonfunctie zich goed verhoudt tot de bestaande bedrijven (op de Hare en De Holwert). Deze mogen immers niet worden belemmerd in hun bedrijfsvoering (zoals vastgelegd in bestaande milieuvergunningen). Uit dat onderzoek is gebleken dat de huidige bedrijfsactiviteiten zich goed verhouden tot de woonfunctie.

Om ook in de toekomst eventuele strijdigheden op dit vlak uit te sluiten èn uit oogpunt van een goede ruimtelijke ordening is het nodig de planologische regeling (m.b.t. de inwaartse zonering) van (een gedeelte van) de bestemmingsplannen De Hare en De Holwert af te stemmen op de nieuwe situatie.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

De ontwerpbestemmingsplan met hierbij behorende stukken, kunnen worden ingezien van donderdag 24 december 2009 tot en met woensdag 3 februari 2010, op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 18.00 uur, in het gemeentehuis van Coevorden bij de afdeling Publieksservice, team Bouw en Milieu, locatie De Spinde (Hoofdstraat 2) te Dalen. Na telefonische afspraak met de afdeling Beleid & Strategie (mevr. P. Verwaal 0524-598115 of dhr. J. de Vegt 0524-598150) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke internetsite www.coevorden.nl/terinzage.

Zienswijze

Eenieder kan zijn/haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Voor mondelinge reacties kan tijdens de periode van terinzagelegging contact opgenomen worden met mevr. P. Verwaal, telefoonnummer: 0524-598115 voor het maken van een afspraak. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht maakt de gemeente een verslag dat bij het plan wordt gevoegd.

Coevorden, 23 december 2009

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester.

Secretaris.

M.N.J. Broers,

Naar boven