stcrt-2009-20220-001.png Bekendmaking terinzagelegging goedgekeurd bestemmingsplan ‘De Akker 2008’

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat bij besluit van 9 december 2009 Gedeputeerde Staten van Utrecht het op 28 mei 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘De Akker 2008’ hebben goedgekeurd.

Het goedgekeurde bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, voorschriften en plankaart.

Het plangebied De Akker wordt aan de noord- en oostkant begrensd door respectievelijk de Groenekanseweg en de Soestdijkseweg Zuid. Aan de zuidkant valt het plangebied samen met de grens van het beschermde dorpsgezicht ‘De Bilt e.o.’. Aan de westkant loopt de plangrens achter de bebouwing van de Hessenweg. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de actualisering van bestemmingsplannen binnen de gemeente De Bilt.

Het bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht liggen met ingang van 28 december 2009 tot en met 5 februari 2010 voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven.

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad van De Bilt beroep worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan tegelijkertijd, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van de gemeenteraad niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist.

Beroep kan worden ingesteld door degenen, die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen in te dienen.

Met betrekking tot de bovengenoemde wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht, kan eenieder gedurende de genoemde termijn van tervisielegging bij de Raad van State beroep aantekenen.

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Bilthoven, 23 december 2009

Naar boven